Tvålen i skafferiet

Slut på tvål? Du har allt du behöver i skafferiet! Om du dessutom har besvär med huden finns det bättre alternativ än tvål att tvätta sig med.

Tvålar är ofta petroleumbaserade. Vem vill egentligen tvåla in sig med spillolja? Tvål tvättar bort den smuts som finns på utsidan av huden men det finns alternativ som både tvättar och renar huden på djupet. Jätteskönt vid alla sorters hudbesvär.

Enkelt att göra

För att använda på hela kroppen, blanda ihop 1,5 dl kikärtsmjöl (eller kornmjöl om du inte hittar kikärtsmjöl), 1/3 ½ tsk gurkmeja, 2 msk valfri matolja (solrosolja eller olivolja är bra alternativ) och blanda sedan med tillräckligt med vatten för att få en välling.

Smörj ut blandningen på huden och om du har tid låter du den gärna torka in några minuter innan du duschar som vanligt, men utan tvål.

Variera receptet

Om man vill lyxa till det lite blandar man i t.ex en matsked rosenvatten eller några droppar eterisk olja av sandelträ i blandningen. Underbart för huden och doftar härligt.

Man känner sig ren och samtidigt mjuk och behaglig i huden. Hudbesvär som kliar, eller på andra sätt besvärar, lindras skönt.

© www.matskolan.com, Kristofer Edlund 2013